Przepis kulinarny
Andruty Autor: Zuza   Data: 24.04.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=6330
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

2 opakowania wafli, 1 puszka mleka słodzonego

Jak przyrządzić?

Puszkę mleka włożyć do garnka z wodą tak by była przykryta. Gotować na małym ogniu 1 godzinę. Po przestygnięciu wyjąć z wody a po wystygnięciu otworzyć i smarować wafle cienką warstwą uzyskanego karmelu. Na gotowy andrut położyć deskę, a na nią obciążenie (ja stawiam garnek z wodą) - by się skleił.

Uwagi:

Ważne jest aby puszkę gotować na małym ogniu by nie wybuchła w garnku. Można w zapasie ugotować więcej puszek i przechowywać je w lodówce nawet przez miesiąc.

« Powrót