Przepis kulinarny
Cebulka do mięsa pieczonego Autor: Zwierzak   Data: 17.06.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=6732
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
ok. 5/6 ? zł średni 15 min. ?

Składniki:

5 dużych cebul, tłuszcz(masło), 250g rodzynek, łyżka miodu, majeranek, zioła

Jak przyrządzić?

Cebule pokroić w talarki, następnie zeszklić na patelni na maśle, dodać rodzynki, poddusić a następnie dodać majeranek i zioła według uznania. Na samym końcu dodać miód. Gdy miód się roztopi - wyłączyć.

Jak podawać?

podawać na talerzu razem z ziemniakami

Uwagi:

Najlepiej podawać z bitkami z drobiu smażonego na oleju bez żadnej panierki. Mięso ma się ściąć

« Powrót