Przepis kulinarny
Ryż z kurczakiem Autor: Karolina Lapuszek   Data: 02.07.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=6858
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
średni 30-40 min.

Składniki:

dwie torebki ryzu (najlepiej takiego, ktory po ugotowaniu jest sypki), dwa sredniej wielkosci wedzone udka z kurczaka, puszka kukurydzy, 4-5 ogorkow korniszoow, dwie czerwone swieze papryki, majonez, sol, pieprz

Jak przyrządzić?

Ryz gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu i studzimy, udka obieramy z miesa na drobne kawalki (moga byc szarpane, nie krojone), dodajemy kukurydze, pokrojone drobno ogorki, papryke pokrojona w kostke, doprawiamy do smaku sola i pieprzem, wszystko mieszamy z majonezem. Mozna udekorowac natka pietruszki lub listkami bazylii.

Uwagi:

Jesli ktos lubi, moze dodac czerwona fasolke z puszki lub ananasa.

Czas przygotowania:

to zalezy ile czasu powinien gotowac sie ryz

« Powrót