Przepis kulinarny
Gazpacho Autor: Ewulka   Data: 09.07.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=6929
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. średnia

Składniki:

3 dojrzałe pomidory, 1 ogórek, pół cebuli, 2 kromki białego chleba, łyżeczka octu, ząbek czosnku, 1/4 szklanki oliwy, 1/2 szklanki wody, czerwona i zielona papryka, sól, pieprz, szczypta chili, listki oregano

Jak przyrządzić?

Pomidory trzeba obrać ze skórki. Aby to zrobić, natnij je na krzyż i sparz porządnie (wówczas skórka łatwo zejdzie). Ogórka obierz i pokrój na kawałki. Z papryki usuń gniazda naienne. Wszystkie warzywa zmiksuj z oliwą i octem. Na koniec dodaj wodę. Wstaw do lodówki na przynajmniej 2 godziny. Przed podaniem połóż na wierzch chleb i posyp oregano.

Uwagi:

Życzę smacznego! :P

« Powrót