Przepis kulinarny
Amaretto Autor: Darkbass   Data: 21.08.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7484
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni 2 min. ?

Składniki:

Amaretto, lody waniliowe ,bita smietana (gotowa w sprayu)

Jak przyrządzić?

100 ml amaretto wlewamy do filizanki i podgrzewamy w mikrofalowce az do wrzenia, do goracego dodajemy 2 galki lodow waniliowych. Na gore nakladamy bita smietane (mozna posypac wiorkami czekolady lub polozyc wisienke dla extra wygladu), podajemy ze slomka. Kazdy moze wybierac poziom drinka; na dole, powinno znajdowac sie gorace amaretto, na srodku lody waniliowe z posmakiem amaretto (na wpol roztopione), na gorze bita smietana dla lasuchow :) Pozdrawiam i smacznego.

Potrzebne przybory:

filizanki duze, mikrofalowka, slomki, galkownica do lodow.

Jak podawać?


Uwagi:

Ostroznie, goracy alkohol uderza do glowy :)

Czas przygotowania:

« Powrót