Przepis kulinarny
Spaghetti ze szpinakiem Autor: kurczaczek   Data: 23.08.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7517
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
3-4 15 zł średni 15-20 min. średnia do wysokiej

Składniki:

szpinak rozdrobniony, śmietana 30% lub 36% (najlepiej), łyżeczka vegety, sól, czosnek granulowany, ser parmezan oraz makaron spaghetti

Jak przyrządzić?

Szpinak rozmrażamy i kładziemy na patelnię bez dodatku tłuszczu. Następnie dodajemy vegetę, sól i czosnek, mieszamy do zabulgotania na patelni. Dolewamy całą śmietanę i mieszamy przez chwilę. Wyłączamy gaz i sos gotowy. Makaron gotujemy do stanu al dente. Odcedzony makaron kładziemy na patelnię z wcześniej przygotowanym sosem i mieszamy. Później kładziemy danie na talerzu i posypujemy parmezanem. Smacznego.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Potrawa nie może być za słona ani za mało słona. Smak najlepiej sprawdzić przed dolaniem śmietany.

Czas przygotowania:

15-20 minut z rozmrożonym szpinakiem

« Powrót