Przepis kulinarny
Kotlety sojowe z serem Autor: Madzia   Data: 31.08.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7628
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
zależy ile kto zje 4 zł średni 18 min. mało

Składniki:

kotlety sojowe - ile kto zje, kostka rosołowa, ser - obojętnie jaki (najlepiej topniak), 2 jajka, bułka tarta, olej

Jak przyrządzić?

Kotlety ugotować z kostką rosołową w wodzie, wyciągnąć, odcedzić wodę, na kotlecikach położyć ser (lub posmarować serkiem), obtoczyć w jajku i bułce i upiec na patelni z olejem.

Potrzebne przybory:

garnek, patelnia, durszlak :) albo coś do odcedzania

Jak podawać?

Do obiadu lub same. Raczej na ciepło, ale na zimno też są pyszne - jak kto woli.

Uwagi:

Dobre na wszystkie okazje i do obiadu. Można jeść z keczupem albo z czym kto woli. A z wody można zrobić zupę, wystarczy dodać parę jarzyn. Smacznego!

Czas przygotowania:

« Powrót