Przepis kulinarny
Pasta z wędzonej makreli Autor: Elutka   Data: 05.09.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7676
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 10 zł średni 15 min. wysoka bardzo

Składniki:

1 wędzona makrela, 1 pęczek szczypiorku lub fioletowa cebulka, 2 ogórki kiszone, 3 jajka, 1 łyżka musztardy słodkiej (najlepiej indiańskiej), 3 łyżki majonezu, pieprz do smaku.

Jak przyrządzić?

Makrelę obrać ze skóry i wybrać ości, ogórki obrać, jaja ugotować na twardo. Wszystkie składniki drobno posiekać w kostkę. Dodać musztardę z majonezem, przyprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Pasta najlepiej smakuje na świeżym chlebku z masełkiem.

Uwagi:

Czas przygotowania:

Jaja można ugotować podczas obierania i krojenia pozostałych składników.

« Powrót