Przepis kulinarny
7 grzeszków Autor: anna   Data: 14.09.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7773
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
6-8 20 zł średni 30 min. ?

Składniki:

słoik ciętego selera, puszka czerwonej fasoli, 20 dag pieczarek, 20 dag żółtego sera, średniej wielkości filet z kurczaka, 3 duże ogórki konserwowe, nać pietruszki, majonez, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Filet z kurczaka ugotowac w lekko słonej wodzie, ostudzić. Pieczarki sparzyć i pozostawić do ostudzenia. Seler odcedzić i przełożyć do naczynia w którym będziemy sporządzać sałatke. Następnie odcedzić również czerwoną fasole i przepłukać zimną wodą. Dodać do selera. Ogórki, żółty ser, pieczarki i filet z kurczaka pokroić w kostkę i również dodać do naczynia. Na koniec posiekać nać pietruszki (dość dużo), dodać do sałatki, następnie dołożyć do całości 3 duże łyżki majonezu, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać i wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Pychotka

Czas przygotowania:

« Powrót