Przepis kulinarny
A to ci zupa Autor: NIEJADEK   Data: 20.09.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7835
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
zalezy 10 zł średni 90 min. ?

Składniki:

kawalek kostki, marchewy, pietruchy, ziemniorki, paczuszka (sloiczek) szczawiku, wegeta, troszku koperku, natki pietruchy, seler naciowy, przyprawy jak kto woli i lubi.

Jak przyrządzić?

Gotujemy sobie wywar z kosteczki, wkrajamy sobie marchewy, pietruchy i ziemniorki (gotujemy az warzywka beda miekkie), potem wrzucamy szczawik (pamietaj o umyciu jak zrywasz z pola), dodajemy wegete, koperek, natke, gotujemy jakas niecala godzinke na malym gaziku.

Potrzebne przybory:

garnuszek, pokrywka i oczywiscie kuchenka gazowa lub elektryczna.

Jak podawać?

Najlepiej w glebokim talerzyku.

Uwagi:

Mozna podawac z ugotowanym jajeczkiem! Zupe musi miec zielony kolorek!

Czas przygotowania:

« Powrót