Przepis kulinarny
Krem z pieczrek z makaronem Autor: karolina   Data: 22.09.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7851
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 5 zł średni ? min. ?

Składniki:

1/2 pieczarek, 3 cebule (małe), szczypta soli i pieprzu, imbir, bazylia (trochę), 1 smietana kremówka, łyzka mąki, pieteucha, oliwa (troche).

Jak przyrządzić?

Cebule pokroić w kostke, zeszklić na oliwie. Pieczarki pokroić w półksieżyce, dodajemy sól, pierz, bazylie i imbir potem wszystko razem dusimy i dodajemy zmieszaną smietane z mąką dodać pietruchy aż do zagotowania.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

z makaronem ugotowanym al dente

Uwagi:

Czas przygotowania:

około 20 min.

« Powrót