Przepis kulinarny
Pieczarki na ciepło Autor: hajduczek   Data: 28.09.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=7896
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2 7 zł średni 30 min. srednia

Składniki:

- pieczarki (8 srednich sztuk) - cebula (2 srednie lub 1 duza) - duza czerwona papryka - olej - czosnek - przyprawy( oregano, tymianek, pieprz, sol)

Jak przyrządzić?

- cebule kroimy w kosteczke i wrzucamy na rozgrzany olej, doprowadzamy ja do stanu zeszklenia - w czasie gdy szkli sie nam cebula przygotowujemy pieczarki, kroimy je w paseczki, to samo robimy z papryka - do zeszklonej cebulki dolaczamy pokrojona papryke i pieczarki, mieszamy, doprawiamy (dodajemy pokrojony lub wycisniety czosnek) i dusimy ok. 20 minut.

Potrzebne przybory:

noz, deska, patelnia głeboka, lyzka

Jak podawać?

Najlepiej smakuje na ciepło z chlebem, ale moze byc tez z ryzem. Smacznego.

Uwagi:

Oczywiscie wszystkie produkty oczyszczamy do bezposredniego uzycia.

Czas przygotowania:

« Powrót