Przepis kulinarny
Sos (kefir, feta, czosnek, koperek) Autor: Woook   Data: 13.10.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8038
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? 8 zł średni 5 min. ?

Składniki:

- paczka sera feta - 1 duży kubek kefiru - 5-7 ząbków czosnku - wiązka koperku

Jak przyrządzić?

Ser feta i kefir dobrze zmiksować. Posiekać koperek, zgnieść czosnek w prasce do czosnku i dodać do kefiru i fety. Dalej miksować aż wszystko dobrze się połączy.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Lepiej gdy sos wyjdzie gęsty (dajcie po prostu mniej kefirku). Jest boski do pizzy i gorących kanapek. Z tej ilości skałdników wychodzi go naprawde sporo. Bardzo polecam!

Czas przygotowania:

Nie gotować ;)

« Powrót