Przepis kulinarny
Chayote z warzywami na ciepło Autor: flinka   Data: 12.12.2005
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8731
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
4 ? zł średni 25 min. ?

Składniki:

2 Chayote lub 1 kabaczek, cukinia, 3 pomidory, po 3/4 szklanki fasoli i kukurydzy z puszki 2 ostre papryczki, cebula, ząbek czosnku, sól, pieprz, cynamon, 2 goździki, liscie kolendry, 4 łyżki oliwy.

Jak przyrządzić?

Na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek, dodać rozgniecione goździki, cynamon i posiekane pomidory, kolendre, papryczki, podlać wodą, dusić 5 min., dodać kawałki obgotowanego chayote i cukinii, wsypać osączoną fasolę i kukurydzę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Czas przygotowania:

« Powrót