Przepis kulinarny
Makaron ze szpinakiem Autor: Olusia   Data: 05.01.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8887
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
2 10 zł średni ? min. ?

Składniki:

makaron penne, szpinak mrożony (rozdrobniony), śmietana jogurtowa, mąka (1,2 łyżki), ząbek czosnku, sól, pieprz, przyprawy wedle uznania i smaku - oliwa z oliwek

Jak przyrządzić?

Makaron gotujemy "al dente". Szpinak rozmrażamy na palelni z odrobiną oliwy z oliwek, czekamy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy sól, piepsz, czosnek i przyprawy wedle uznania. Szpinak dusimy przez około 4 min, w międzyczasie mieszamy śmietankę jogurtową z mąką na jednolitą masę. Tą przygotowaną masą zagęszczamy nasz szpinak. Przyrządzoną masę podajemy z makaronem, jemy gorące! Pycha :)))

Czas przygotowania:

makaron - ok. 10 minut sos - ok. 10 minut

« Powrót