Przepis kulinarny
sałatka warstwowa Autor: Kate   Data: 11.01.2006
Żródło: http://kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=8931
Porcje: Koszt: Trudność: Czas: Kaloryczność:
? ? zł średni ? min. ?

Składniki:

1 woreczek ryżu, 4 jajka, mały słoiczek ogórków korniszonów, 30 dag szynki, majonez, ketchup, por do posypania

Jak przyrządzić?

Ryż gotujemy w wodzie z solą, tak aby się do końca nie rozgotował. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę tak jak szynkę i ogórki. Gdy ryż ostygnie, wsypujemy go na dno miski, najlepiej przezroczystej, potem ogórki, na to ketchup, jajka które solimy i pieprzymy, następnie szynkę. Na wierzchu smarujemy majonezem i posypujemy pokrojonym porem, najlepiej dodać jeszcze zieloną część pora.

Potrzebne przybory:

miska, deska, nóż, garnek

« Powrót