Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

A la malibu

Tekst i foto Monia 15-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

paczka wiórków kokosowych, 0,5 l wódki, puszka mleka skondensowanego słodkiego

Jak przyrządzić:

Wódkę przelać do słoika i wsypać paczkę wiórków kokosowych, odstawić do lodówki na 2 tyg. Po 2 tygodniach odcedzić wiórki i dodać puszkę mleka skondensowanego.

Uwagi:

Polecam, jest nawet lepsze niż malibu!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.03.2006 BORA BORA BORA

Ale kto bedzie czekał 2 tygodnie :(

Zgłoś 18.03.2006 kasia

a la malibu naprawde wychodzi i jest świetne

Zgłoś 16.03.2006 -=PUMA=-

hmmm ciekawie brzmi =)

Zgłoś 13.04.2006 Ilonka

Ja moczę wiórki 1cały dzien i wychodzi spoko , a nie 2 tyg.

Zgłoś 14.04.2006 Waldeczek

A paczka kokosu - jaka?

Zgłoś 27.04.2006 Malibman

A jaki kokos gruby?

Zgłoś 30.04.2006 Joana

Dzięki za podpowiedz, uwielbiam malibu ale jest dosyć drogie a ten sposób jest wiele tańszy.

Zgłoś 03.05.2006 ttt

Czy mleko ma być słodzone ?? Mieszamy mleko w shakerze czy łyżeczką? :-/

Zgłoś 03.05.2006 ttt

Czy mleko ma być słodzone ?? Mieszamy mleko w shakerze czy łyżeczką? :-/

Zgłoś 05.05.2006 Olga

A mleko wlwamy takie prosto z puszki czy gotujemy puszke w garnku z wodą?

Zgłoś 11.05.2006 dariani

dobre ,ale dla mnie troszkę mało słodkie .Można by dodać troche mleczka skondensowanego słodzonego.

Zgłoś 11.05.2006 dariani

ja wzięłam paczkę 20 dkg kokosu najzwyklejszego ze sklepu. wsypałam do słoika litrowego zalałam wódką odstawiłam do lodówki, na 2 tygodnie . Po 2 tygodniach wyciągłam przelałam przez sitko ... Pokaż więcej

ja wzięłam paczkę 20 dkg kokosu najzwyklejszego ze sklepu. wsypałam do słoika litrowego zalałam wódką odstawiłam do lodówki, na 2 tygodnie . Po 2 tygodniach wyciągłam przelałam przez sitko do garnka wiórki zostały w sitku a wódka w garnku . Dolałam mleczka skondensowanego ,[trzeba próbować do smaku ], ja dolałam troche słodzonego i nie słodzonego .pyszne

Zgłoś 16.06.2006 Konrad

A ile tego mleczka trzeba dodać na 0,5 litra wódki?

Zgłoś 29.07.2006 daga

mleko skondensowane najlepiej gotować!! Całą puszkę gotujemy w garnku ok. pół godziny, wtedy mleczko będzie gęstsze. A zamiast wiórków kokosowych najlepiej dodać mleczko kokosowe, ( szukać w mar... Pokaż więcej

mleko skondensowane najlepiej gotować!! Całą puszkę gotujemy w garnku ok. pół godziny, wtedy mleczko będzie gęstsze. A zamiast wiórków kokosowych najlepiej dodać mleczko kokosowe, ( szukać w marketach ) Nie trzeba wtedy przecedzać, i czekać tych 2 tyg. PYCHA!!!!!!

Zgłoś 23.08.2006 Agata

Robiłam podobne malibu.Ale zasadnicza róznica to fakt ,że wódka stała z wi.órkami tylko jeden dzień.A na następny dzień dodałam po puszce mleczka słodzonego i niesłodzonego.Przepyszne zwłaszzca ... Pokaż więcej

Robiłam podobne malibu.Ale zasadnicza róznica to fakt ,że wódka stała z wi.órkami tylko jeden dzień.A na następny dzień dodałam po puszce mleczka słodzonego i niesłodzonego.Przepyszne zwłaszzca schłodzone.Spróbujcie a się przekonacie.

Zgłoś 27.02.2007 kasia123

Do Magda - po to się męczyć, że "A la malibu" nie robi sie z malibu tylko z czystej...

Zgłoś 08.09.2006 derka

A wiórki po przecedzeniu to super dodatek do deseru :)

Zgłoś 08.11.2006 YoAA

Malibu jest pyszne. Drink a la Malibu również jest pyszny. I zdecydowanie tańszy. Polecam zlizywanie tych napoi z partnera/partnerki :):):):)

Zgłoś 08.02.2007 kinga

mleka nie gotować, przecież wtedy wyjdzie karmel !!! mleko dodać bezpośrednio z puszki :)

Zgłoś 03.02.2007 robsonic2006

fuj, ale lipa , wypiłem tego szklanke z moim kochaniem i rzygaliśmy cały dzień

Zgłoś 26.12.2006 monia

a ja zamiast wiórków dodaje mleczko kokosowe i jest super.Bez takiego długiego czekania,bez odcedzania

Zgłoś 05.01.2007 Magda

A po co wiórki, malibu same w sobie jest kokosow, najłatwiej i najszybciej, jest połączyć malibu, mleko i kostki lodu w shakerze wstrząsnąc i gotowe po co się męczyć.

Zgłoś 13.01.2007 JOLA

ciekawe!!!!!!!!!! mam zamiar wypróbować

Zgłoś 03.06.2007 dashina

moj przepis:

1,5 szkl. mleka (zwykłego),

1 szkl. cukru,

1 cukier waniliowy,

100g wiórków kokosowych,

0,25l wódki.

Zagotować mleko, połączyć z cukrem, n... Pokaż więcej

moj przepis:

1,5 szkl. mleka (zwykłego),

1 szkl. cukru,

1 cukier waniliowy,

100g wiórków kokosowych,

0,25l wódki.

Zagotować mleko, połączyć z cukrem, następnie dodać wiórki i gotować 10 min na małym ogniu mieszając. Po wystudzeniu odcedzić wiórki. Wymieszać w shakerze z wódką i lodem.

POLECAM!!!!

SZYBKO I NIEDROGO! :]

Zgłoś 10.10.2009 Magda

czesc robie właśnie to malibu i mam pytanie a słoik który włożyłam do lodówki z wódką i kokosem ma być zakręcony czy bez wieczka??? dzieki za odpowiedz

Zgłoś 17.11.2008 Kasia

właśnie robię malibu, jeszcze tydzień i będzie dobre. Ale mam kilka pytań:

kiedy dolewamy mleko, tuż przed podaniem czy może troche stać?

mleko ma być słodzone czy niesłodzone?
Pokaż więcej

właśnie robię malibu, jeszcze tydzień i będzie dobre. Ale mam kilka pytań:

kiedy dolewamy mleko, tuż przed podaniem czy może troche stać?

mleko ma być słodzone czy niesłodzone?

jeżeli chcę pić malibu w formie drinka np. z sokiem to dodaję mleko czy nie?

dziękuję za odp.

pzdr

Zgłoś 16.11.2007 MAGDA

WARTO CZEKAC 2 TYG,PYCHA:)

Zgłoś 17.11.2007 biała

noto zostało mi czekać 2 tygodnie już mi ślinka cieknie mniam mniam:)

Zgłoś 15.07.2008 Adam

Malibu domowej roboty jest niesamowite, jednakże ja wiórki zalałem spirytusem na dłuższy czas ( 4 tyg.) . Całość przygotowuję bezpośrednio przed podaniem w shakerze. Proporcje dowolne, zależnie ... Pokaż więcej

Malibu domowej roboty jest niesamowite, jednakże ja wiórki zalałem spirytusem na dłuższy czas ( 4 tyg.) . Całość przygotowuję bezpośrednio przed podaniem w shakerze. Proporcje dowolne, zależnie od upodobań; mnie smakuje niezbyt mocne z lodem z minimalnym dodatkiem mleczka niesłodzonego (domyślam się, że jeżeli przygotowujecie kokosową esencję na wódce, to rozcieńczanie mleczkiem niesłodzonym jest całkowicie zbędne) Pozdrawiam smakoszy malibu

Zgłoś 07.10.2009 Justyś

Jeszcze nie robilam ale mam plan zrobic z Pana Tadeusza bo taka akurat mi wódka z wesela została. Tylko zastanawiam jak ma byc z tym mlekiem po 2 tygodniach, odcedzonych wiórkach mam dodac cale ... Pokaż więcej

Jeszcze nie robilam ale mam plan zrobic z Pana Tadeusza bo taka akurat mi wódka z wesela została. Tylko zastanawiam jak ma byc z tym mlekiem po 2 tygodniach, odcedzonych wiórkach mam dodac cale mleko ok 200 ml (puszczka) i wszystko zmiksowac??a ile taki trunek jest zdatny do picia?? miesiac dwa wiecej?? i czy musze go trzymac w lodówce??

Moje kolezanki w akademiku robily kiedys z toffi(gotowanym mlekiem ) ale to bylo dawno i nie dokladnie to pamietam;) wiem ze bylo bardzo mocne??

Zgłoś 01.04.2012

Wychodzi zajebiste,dobry przepis,ciagle to robię już dawno i długo temu.super,super pycha pycha !!!!!!