Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Agatki tort winogronowy z galaretką

Tekst i foto Agatka 06-01-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?12 złprosty60 min.niska

Składniki:

Spód biszkoptowy,
500 g winogron, najlepiej białych i cemnych,
3 galaretki o jednym smaku,
budyń waniliowy,
mleko - tyle, ile potrzeba do zrobienia budyniu (patrz opakowanie)

Jak przyrządzić:

Na biszkopcie ułożyć winogrona i zalać tężejącą galaretką, 1/3 galaretki zostawić.
Budyń rozpuścić w 1/4 szklanki mleka,zagotować resztę mleka i zrobić budyń. Wystudzić.
Posmarować powierzchnię galaretki budyniem, ułozyć na nim resztę winogron i zalać pozostałą galaretką.
PYCHA!!!

Uwagi:

Biszkopt można upiec samemu lub kupic w sklepie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 06.01.2006 m.

kiedyś próbowałam takich wariacji, czytaj "zawlewałam" galaretkę budyniem, ale no niestety nie zachęciło to moich domowników do dalszej konsumpcji tego typu eksperymentów ciastowych. m... Pokaż więcej

kiedyś próbowałam takich wariacji, czytaj "zawlewałam" galaretkę budyniem, ale no niestety nie zachęciło to moich domowników do dalszej konsumpcji tego typu eksperymentów ciastowych. może nie te kubki smakowe? ciasto może i dobre, ale nie dla wszystkich.

Zgłoś 11.01.2006 Agatka

Trzeba uważac zeby ani bydyn nie byl za goracy ani galaretka za malo stezona. Bo wyglad bedzie malo efektowny , ale poza tym tort bardzo prosty i bardzo smaczny. Moja rodzina bardzo go lubi takz... Pokaż więcej

Trzeba uważac zeby ani bydyn nie byl za goracy ani galaretka za malo stezona. Bo wyglad bedzie malo efektowny , ale poza tym tort bardzo prosty i bardzo smaczny. Moja rodzina bardzo go lubi takze z brzoskwiniami