Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Albinosy

Tekst i foto pan kucharz 13-10-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty20 min.-

Składniki:

Porcja na 3 osoby. Pół kilo ziemniaków. Pół kilo wędzonego boczku, 3 cebule, liść laurowy, grzyby suszone, przyprawy sól, pieprz, Vegeta.

Jak przyrządzić:

Cebulę pokroić w kostkę razem z boczkiem, podsmażyć w głębokim garnku. Gdy podsmażymy boczek z cebulą wrzucamy obrane i pokrojone w talarki ziemniaki, które zalewamy zimną wodą i dodajemy przyprawy. Wody wlać tyle, żeby ziemniaki były zakryte, dusić pod przykryciem aż ziemniaki bedą miękkie i z wody powstanie sos :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 20.11.2008 katarzyna,

A co z grzybami???

Zgłoś 09.06.2011 daria

jaja se pan robisz..