Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ale pyszna pasta

Tekst i foto Jolanta 18-11-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

Tuńczyk z puszki w oleju, ogórki korniszony - 1 duży albo 2-3 mniejsze, po półtorej łyżki śmietany i majonezu (ja dodaję light).

Jak przyrządzić:

Odsączonego z nadmiaru oleju tuńczyka, pokrojony w kostkę ogórek, śmietanę i majonez włożyć do miski i wszystko razem dokładnie wymieszać.

Jak podawać?

Na talerzu z chlebem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.02.2007 oliska

ja robię podobną tylko z makreli wędzonej, i dodaję jeszcze pokrojone w kosteczkę jajko na twardo i to jest naprawdę pyszne ;-) ale ten wariant też wypróbuję, pozdrawiam!

Zgłoś 03.04.2007 maria

ja biorę tuńczyka w sosie własnym dodaje drobno pokrojoną cebulkę , małego pomidora( bez pestek) pokrojonego drobno, ogórka kiszonego pokrojonego drobno(może być konserwowy), dodaje łyżeczkę ket... Pokaż więcej

ja biorę tuńczyka w sosie własnym dodaje drobno pokrojoną cebulkę , małego pomidora( bez pestek) pokrojonego drobno, ogórka kiszonego pokrojonego drobno(może być konserwowy), dodaje łyżeczkę ketchupu i 2 łyżeczki majonezu. Może i ten przepis wam się spodoba. Smacznego.

Zgłoś 18.06.2007 Bolerko

oba sprawdziłam i są pyszne

Zgłoś 29.06.2007 Mirek

ja tez wykonuje paste z polowy makreli wedzonej i dwoch jajek ugotowanych na twardo. Dodaje do tego cebulke badz czosnek i na kanapce posypuje natka pietruszki. Palce lizac! :)

Tunczyka z... Pokaż więcej

ja tez wykonuje paste z polowy makreli wedzonej i dwoch jajek ugotowanych na twardo. Dodaje do tego cebulke badz czosnek i na kanapce posypuje natka pietruszki. Palce lizac! :)

Tunczyka z oliwy, hmm... Raczej staram sie unikac ociekajacych oliwa potraw, ale domniemuje, ze jest rownie dobre jak moja :)

Zgłoś 16.04.2008 mawmama

Cześć, ja również robię na bazie makreli, ale dodaje chudego twarożku, cębulkę, kilka łyżek majonezu i sporo czarnego pieprzu, pychaa. Pozdrawiam

Zgłoś 22.07.2008 Koala

Fuj na majonez. Makrela z dobra oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, drobną posiekaną natką i trójkolorowym pieprzem, do tego pomidor, oliwki... mniam.

Zgłoś 20.11.2011 CLARYSA

MAJONEZ I RYBA,TO NIE PODOBA MI SIĘ CHYBA.ALE TWAROŻEK Z CEBULKĄ+WŁAŚNIE WĘDZONA MAKRELA LUB JESZCZE LEPIEJ SZPROTY W POMIDORACH T6 JEST JUŻ COŚ.GDYBY KONSYSTENCJA NIE BYŁA ZADAWALAJĄCA DODAJĘ Ł... Pokaż więcej

MAJONEZ I RYBA,TO NIE PODOBA MI SIĘ CHYBA.ALE TWAROŻEK Z CEBULKĄ+WŁAŚNIE WĘDZONA MAKRELA LUB JESZCZE LEPIEJ SZPROTY W POMIDORACH T6 JEST JUŻ COŚ.GDYBY KONSYSTENCJA NIE BYŁA ZADAWALAJĄCA DODAJĘ ŁYŻKĘ ŚMIETANY LUB KETCHUPU......SPRÓBOWAĆ WARTO JAK KTOŚ LUBI POLECAM ZIÓŁKA[BAZYLIA,NATKA PIETRUSZKI,TYMIANEK LUB SZCZYPIOREK]

Zgłoś 31.01.2012 Bella

Pasty ogólnie są super jeśli tylko ktoś ma na nią pomysł. Moja ulubiona pasta to:

makrela wędzona (1 szt ,mięso oddzielić od ości)

majonez (ilość wg uznania)

ogórek konserwowy ... Pokaż więcej

Pasty ogólnie są super jeśli tylko ktoś ma na nią pomysł. Moja ulubiona pasta to:

makrela wędzona (1 szt ,mięso oddzielić od ości)

majonez (ilość wg uznania)

ogórek konserwowy (2 średniej wielkości drobno pokrojone w kostkę)

cebulka (1 mała lub pół większej drobno posiekana)

S&P (do smaku)

Wszystkie składniki mieszamy razem i gotowe. Polecam

Zgłoś 12.10.2012 pitras

A ja wam podam mój przepis na dobrą pastę: 1 makrela wędzona 2- 3 ogórki kiszone (w zalezności od wielkości), 1 średnia cebula, 2 łyżki majonezu, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżeczki musztard... Pokaż więcej

A ja wam podam mój przepis na dobrą pastę: 1 makrela wędzona 2- 3 ogórki kiszone (w zalezności od wielkości), 1 średnia cebula, 2 łyżki majonezu, 2 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, świeżo mielony pieprz i kilka kropli przyprawy maggi z Winiar, aby wyostrzyc smak. Wiadomo cebulę, ogórek i jajko kroimy w drobną kostkę, rybę czyścimy z ości i rozgniatamy widelcem na drobno, do tego dodajemy resztę składników i przypraw. Smacznego!

Zgłoś 12.10.2012 pitras

Zapomniałem o jednym. Do tego dodaję jeszcze natkę świeżej zielonej pietruszki!