Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ananas z grilla

Tekst i foto Mateusz 22-05-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
815 złprosty15 min.-

Składniki:

1 świeży ananas, lody owocowe, bita śmietana w sprayu, polewa do deserów, świeża mięta.

Jak przyrządzić:

Ananasa pokroić w grube plastry, obrać ze skóry i wyciąć twardy środek. Plastry ananasa smażyć na grillu na folii aluminiowej lub tackach grillowych (czas grillowania zależny jakiego ananasa lubimy - bardziej podpieczonego czy tylko ciepłego). Po wyłożeniu ananasa na talerz, kładziemy na środek gałkę lodów owocowych (najlepiej o smaku lekko kwaśnym), otaczamy bitą śmietaną. Na wierzchu polewamy polewą do deserów, posypujemy np. wiórkami kokosowymi, bakaliami czy wiórkami czekoladowymi. Ozdabiamy listkiem świeżej mięty. Smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.