Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Ananasek

Tekst i foto Alice 26-11-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
wiele-średni60 min.-

Składniki:

Masa budyniowa:
1 puszka ananasów, 1 budyń śmietankowy lub waniliowy.
Piana:
1/2 szklanki białek, 1/2 szklanki cukru kryształu, 15 dag wiórek kokosowych.

Jak przyrządzić:

Upiec jasny biszkopt. Z puszki ananasów odlać sok.
Na soku ugotować budyń śmietankowy lub waniliowy.
Owoce ananasa pokroić w kostkę, połączyć z budyniem i przestudzić. Białka ubić z cukrem. Dodać kokos i lekko wymieszać. Przełożenie placka: Biszkopt - masa budyniowa - piana. Zapiec na złoty kolor w temp. 180 stopni C.

Potrzebne przybory:

Miska, trzepaczka, łyżka drewniana, garnek.

Jak podawać?

Do kawy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.08.2010 Jo

Hej hej po kolei.Nie zapiekasz czy zapiekasz z masą budyniową?

Zgłoś 30.09.2010

dziwne....a gdzie zdjęcie

Zgłoś 25.03.2012 wiktoria

dziwne te twoje przepisy