Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Andruty z masą

Tekst i foto d_arunia 26-07-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty7 min.wysoka

Składniki:

kostka Palmy, 1 szklanka cukru, 0,5 szklanki mleka zwykłego, 1 szklanka mleka w proszku, 1,5 łyżki kakao, olejek migdałowy, andruty

Jak przyrządzić:

Palmę, 0,5 szklanki mleka zwykłego, 1 szklankę cukru i 1,5 łyżki kakao zagotować, ciągle mieszając, potem ostudzić, dodać olejek i szklankę mleka w proszku i wymieszać (najlepiej mikserem, to nie zrobią się grudki z mleka w proszku). Posmarować andruty i układać warstwami.

Uwagi:

Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.02.2007 Ania

Witam. Dzisiaj zrobiłam andruty i są rewelacyjne. Przepis bardzo dobry. Serdecznie polecam

Zgłoś 03.10.2006 Tomsik

Czmu tu nie ma napisane na ile to jest porcji??? A pozatym to nawet dobry przepis.

Zgłoś 17.12.2006 góralka

u mnie olejek migdalowy nie przejdzie,za to mleko w proszku dodaję jak jest dobrze ostudzona masa,najlepiej na następny dzień,wtedy można posmarować nawet 2paczki wafli,masa jest gęsta i nie roz... Pokaż więcej

u mnie olejek migdalowy nie przejdzie,za to mleko w proszku dodaję jak jest dobrze ostudzona masa,najlepiej na następny dzień,wtedy można posmarować nawet 2paczki wafli,masa jest gęsta i nie rozpływa się bokami,smaruję dość grubo i jest pycha.

Zgłoś 27.11.2007 ani

zrobiłam ten krem i jest beznadziejny wcale nie stygnie.pozdrawiam

Zgłoś 01.01.2008 tianon

Stygnie, stygnie!!

Tylko trzeba zestawić z kuchenki fujaro;)

Zgłoś 15.03.2008 :)

Jest pyszny :)

Zgłoś 31.01.2009 gamon

rzeczywiście, jest niezły :)

Zgłoś 25.11.2009 ZuZa

a tego olejku migdalowego to ile?

taka mini mini flaszeczke? pozdrawiam :)

Zgłoś 04.02.2010 sara

REWELACJA!

Potrzeba jednak wiecej mleka w proszku, dałam ok 1,5 szklanki.

SUPER przepis, wafle niebo w gębie, będe je często robiła :)

Zgłoś 02.01.2010 maryla

Witam!

Andrut jest bardzo dobry polecam wszystkim.

Zgłoś 30.01.2010 Ilona

Witam!ostatnio robiłąm andrut z mlekiem skondensowanym...pyszny był.....ale tu widzę ciekawy przepis:)zamierzam zrobić andrut zgodnie z ym przepisem...;)napiszę jak wyszło....

Zgłoś 30.01.2010 Ilona

WYRAZY UZNANIA dla autorki przepisu:)))masa rewelacja!!szczerze polecam!!nic nie kapię i nie wylewa się!!

postało godzinkę i już sie kroi....domownicy nie mogą wytrzymać (mąż).....zmiejsz... Pokaż więcej

WYRAZY UZNANIA dla autorki przepisu:)))masa rewelacja!!szczerze polecam!!nic nie kapię i nie wylewa się!!

postało godzinkę i już sie kroi....domownicy nie mogą wytrzymać (mąż).....zmiejszyłam porcje i zrobiam z połowy składników,ponieważ miałąm tylko jeden andrut-po prostu miodzio:)))pzdr z gór:)P

Zgłoś 30.08.2010 maskaZorro

składniki:

-2 łyżki pieprzu

-4 łyżki maki

-sól

-puszka kukurydzy(jest takowa)

-mleko bycze skontensowane (jest takowe)po rannym klepaniu

-2 paczki andru... Pokaż więcej

składniki:

-2 łyżki pieprzu

-4 łyżki maki

-sól

-puszka kukurydzy(jest takowa)

-mleko bycze skontensowane (jest takowe)po rannym klepaniu

-2 paczki andrutow ( pieciokatne)

wszystke składniki wymieszac zawinac w naczynie zaroodpore

wrzucioc do piekarnika rozgrzanego do 380 stopni potrzymac z 5 godzin wyjac przykryc andrutami w foli po 6 h roimy i niezapominajac sciagnac ksiazki (kamasutra) moze byc encyklopesdia

SMACZNEGO!!!!

Zgłoś 25.11.2011 Ciekawski

Ile dajecie olejku?

Zgłoś 10.02.2012 kej_si

Olejku dodaje nie więcej niż pare kropelek, max 1/3 buteleczki. Moze byc rumowy, waniliowy badz smietankowy.

Zgłoś 10.02.2012 kej_si

A wlasnie- przepis rewelacyjny- moj ulubiony! Jednak ja dodaje nieco wiecej mleka w proszku, ok.1,5-2 szkl. i nieco mniej cukru.

Pozdrawiam!