Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Atrakcyjne śliwki pieczone w boczku

Tekst i foto aneczkosia 18-02-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

Suszone śliwki, tyle samo ile śliwek plastrów wędzonego chudego boczku (cienkie plastry).

Jak przyrządzić:

Bierzesz śliwkę i plasterek boczku i owijasz nim śliwkę i spinasz to wykałaczką. Piec to wszystko w dowolnej temperaturze, aż będzie brązowe. Smacznego!

Potrzebne przybory:

wykałaczki, piekarnik

Jak podawać?

Na ciepło.

Uwagi:

Z boczku trzeba odciąć skórki. Kurczy się podczas pieczenia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.09.2007 Tina

Zrobilam te sliwki juz kilka razy jako dodatek do kolacji.Znikaja blyskawicznie, ale smakuja najlepiej gdy sa podane na cieplo.Smaczna chrupiaca wedzona szyneczka.Ja smaze te smakolyki w glebo... Pokaż więcej

Zrobilam te sliwki juz kilka razy jako dodatek do kolacji.Znikaja blyskawicznie, ale smakuja najlepiej gdy sa podane na cieplo.Smaczna chrupiaca wedzona szyneczka.Ja smaze te smakolyki w glebokim tluszczu. Nastepnie wykladam na papier kuchenny aby tluszcz troszke ociekl.Polecam

Zgłoś 27.01.2010 danstar

a ja smażę bez tłuszczu (boczek ma go wystarczająco), na zimno są równie wspaniałe i jeszcz bardziej chrupiące,