Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Babka parzona

Tekst i foto AGA 13-10-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty45-50 min.-

Składniki:

1 margaryna Kasia,
1 szkl. mleka,
1 szkl. cukru,
1 cukier waniliowy,
4 jaja,
3 szklanki mąki,
1 mały proszek do pieczenia.

Jak przyrządzić:

Margarynę rozpuścić z mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym (nie gotować). Następnie ciepłe (uwaga: nie może być bardzo gorące) wlać do mąki i proszku do pieczenia, wymieszać i dodać cale jaja - dokładnie wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej tortownicy. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą.

Uwagi:

Można do tego ciasta dodać kakao, rodzynki lub owoce.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.10.2006 monika

Bardzo dobra babka,szybka do zrobienia ,a jeszcze szybciej znika z tortownicy. Wszystkim bardzo smakowało

Zgłoś 22.01.2007 pogoda

ile czasu sie ma piec i w jakiej temperaturze???