Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bajaderka bez pieczenia

Tekst i foto olcia;) 06-02-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-10 złprosty30 min.ok. 200 kcal

Składniki:

6 paczek herbatników typu Petit Beurre, łyżka kakao, 10 dag rodzynek, 10 dag orzechów włoskich, aromat arakowy, 1 szkl. mleka, marmolada lub powidła śliwkowe.

Jak przyrządzić:

Pokrusz 3 paczki herbatników, włóż do miski, dodaj kakao, bakalie, aromat arakowy, zalej mlekiem. Wyrób na jednolitą masę. Pozostałymi herbatnikami wyłóż blaszkę, posmaruj warstwę herbatników marmoladą lub powidłami, następnie wylej na to masę bakaliową. Przełóż herbatnikami.

Potrzebne przybory:

miska, łyżka, forma do ciast lub taca, szklanka, mikser

Jak podawać?

Z uśmiechem na buźce!;)

Uwagi:

Ciasto można ozdobić polewą czekoladową: 20 dag czekolady, 3 łyżki mleka (ewentualnie wody). Wszystko to rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać wierzch ciasta. Smacznego!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.05.2007 Klausi Er

Bajaderka musi byc pyszna..Dziękuje za przepis!

Zgłoś 30.01.2008 iza

taka sobie,nie przypomina bajaderki,wazne że słodkie