Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bakłażany w parmezanie

Tekst i foto aga 17-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

bakłażan, jajko, parmezan, ser ricotta, sos do spaghetti, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Obrane bakłażany pokroić w plastry grubości 1,5 cm, po czym moczyć w rozbitym jajku i obtaczać w parmezanie. Smażyć na grillu lub na gorącym oleju. Następnie przełożyć do brytfanki, na każdy kawałek bakłażana położyć ser ricotta i zalać sosem do spaghetti. Zapiec wszystko razem w piekarniku.

Jak podawać?

Podawać z bagietką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.11.2014 goÅÄ

S0bC32 rlkfcthrpxdr, [url=http://fguqirumnnnr.com/]fguqirumnnnr[/url], [link=http://zzrgbqnqswxh.com/]zzrgbqnqswxh[/link], http://yufmtirwnvmv.com/