Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Banan z grilla

Tekst i foto BlueEyes 15-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty7 min.?

Składniki:

Banany,
miód,
kakao,
bita śmietana.

Jak przyrządzić:

Opiekamy banany na grillu (w całości, ze skórą) do momentu, aż cała skóra zrobi się czarna. Zdejmujemy na talerz, obieramy ze skóry, oblewamy miodem, posypujemy kakao. Można ewentualnie dodać bitą śmietanę.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 19.08.2005 alicja

są pyszne bez żadnych dodatków, super deser po daniach z grila

Zgłoś 24.08.2005 kura

kuleczka loda waniliowego cieply sos z malin lub jagod taka mala awangarda do tego przepisu listek miety naprawde super

Zgłoś 29.08.2005 drozzd

ja proponuje, zdjąć z talerza, nie obierać ze skórki, jedynie zrobić długie nacięcie wzdłuż banana, rozchylić skórkę i do środka nalać Advocata ;] PYCHA !! Gorąco polecam!!

Zgłoś 19.03.2006 Martana

Zgadzam sie z komentatorami, banana, ktory jest mdly i slodki trzeba czyms "zlamac". Moze to byc rum, likier a nawet wodka np z sokiem porzeczkowym, wtedy serio jest to pychota, pozdra... Pokaż więcej

Zgadzam sie z komentatorami, banana, ktory jest mdly i slodki trzeba czyms "zlamac". Moze to byc rum, likier a nawet wodka np z sokiem porzeczkowym, wtedy serio jest to pychota, pozdrawiam.

Zgłoś 04.02.2006 STOKER_88

TO JEST PYSZNE!!!

Zgłoś 14.03.2006 kk

SUPER ! EXTRA !

Zgłoś 26.04.2006 krakus

ja polewam adwokatem - jest super. Można dodatkowo posypać utartą gorzką czekoladą.

Zgłoś 03.05.2006 Taja

zamiast miodu można polać syropem klonowym, a w sezonie truskawkowym polać grilowane banany musem z truskawek i oczywiście syrop klonowy. SMAKI NIEZAPOMNIANE !

Zgłoś 03.05.2006 Faceci

Zemdliło nas po tych bananach!

Zgłoś 03.05.2006 Faceci

PS:Ale zjedliśmy ich po 6.

Zgłoś 03.05.2006 mp-amela

całkiem,całkiem.Pierwszy raz zrobione i napewno nie ostatni.Tylko może w innej wersji.

Zgłoś 03.05.2006 Danka

Hej faceci.

Trzeba było zjejść po 2 to by was nie zemdliło :-)

Danko ogólnie dobre,tylko trzeba jeszcze nieco popracować nad prporcjami

Zgłoś 06.05.2006 alien

to musi być naprawdę mniammmmmmm!!!!!!!!

Zgłoś 09.05.2006 madzia

Ja posypuje banany cynamonem - i juz nic więcej nie trzeba - mniammmmmmm

Zgłoś 21.05.2006 ja

mniam

Zgłoś 09.06.2006 domila6

pycha pycha jeszcze raz pycha nareszcie cos z grilla bezmiesnego i slodkiego

Zgłoś 22.06.2006 maryś

Ja nacinam banany wzdłuż(przed lub po upieczeniu), wlewam w tę szczelinę rum i podpalam. Lepiej to zrobić oczeywiście na talerzu a nie na grillu, żeby nie zjarać okolicznych budynków :)

... Pokaż więcej

Ja nacinam banany wzdłuż(przed lub po upieczeniu), wlewam w tę szczelinę rum i podpalam. Lepiej to zrobić oczeywiście na talerzu a nie na grillu, żeby nie zjarać okolicznych budynków :)

Zgłoś 14.09.2006 Natusia:)

musi dobrze smakowac

Zgłoś 18.09.2006 bert

Ja nacinam w zdloz i wciskam po dwie kostki czekolady mlecznej az sie rozpusci

Zgłoś 22.02.2007 perszing

miodzio

Zgłoś 05.12.2006 gosia

Polecam przed grillowaniem powbijać wzdłuż banana gożdziki i tak przygotowane połozyć na grill. Po grillowaniu nacinamy banana i zalewamy advocatem albo innym alkoholem i sypiemy pokruszona gorz... Pokaż więcej

Polecam przed grillowaniem powbijać wzdłuż banana gożdziki i tak przygotowane połozyć na grill. Po grillowaniu nacinamy banana i zalewamy advocatem albo innym alkoholem i sypiemy pokruszona gorzką czekoladą. Palce lizać ;) Smacznego

Zgłoś 22.05.2007 Karla

Ja nacinam banany wzdłuż po upieczeniu wlewam w tę szczelinę sos czekoladowy - pycha!!!!!

Zgłoś 11.06.2007 ti

za słodkie!!!

Zgłoś 07.05.2008 gjhygfuyfufyu

no nie wiem może być dobre ale nie mam pewności

Zgłoś 06.08.2008 zaplakana

Przede wszystkim popłakałam się ze śmiechu czytając komentarze

do "banana''.A tak na powaznie- to czy nam coś smakuje to tylko kwestia naszego zboczenia.Ja oczywiście gust... Pokaż więcej

Przede wszystkim popłakałam się ze śmiechu czytając komentarze

do "banana''.A tak na powaznie- to czy nam coś smakuje to tylko kwestia naszego zboczenia.Ja oczywiście gustuje w bananach ale tych "złamanych" - w moim przypadku smakiem brandy-EXTRA

SMACZNE.

Zgłoś 21.05.2010 darek

banan na grilu to sedno popisu kulinarnego.

sposobów 1000-ce

ja podam jeden dla dorosłych.

banan -ilość zależy od ilości grilujących

cukier waniliowy

koniak

k... Pokaż więcej

banan na grilu to sedno popisu kulinarnego.

sposobów 1000-ce

ja podam jeden dla dorosłych.

banan -ilość zależy od ilości grilujących

cukier waniliowy

koniak

kakao,lub rozposzczona czekolada-najlepiej gorzka

sposób przygotowania:

grilujemy banany do momento gdy skórka zrobi się czarna.

rozcinamy górną część w zdłóż i posylujemy cukrem waniliowym,

gdy nabiorą konstynsensji budyniu polewamy koniakiem lub innym alkoholem

i na koniec posypujemy kakao lub polewamy rozpuszczoną czekoladą.

deser jak tralala.

resztę alkoholu nie wylewamy za "kołnierz" podajemy w kielichach do koniaku.

smaczności!!!