Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Banderka

Tekst i foto Kaczysld 13-12-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty5 min.?

Składniki:

Sok pomidorowy, spirytus rektyfikowany (może być wódka, ale często miesza się z sokiem).

Jak przyrządzić:

Do kieliszka 50 ml wlewamy 20 ml spirytusu. Potem sok pomidorowy dolewamy powoli, po ściance kieliszka, żeby osiadł na dole, poniżej spirytusu i uformował kształt polskiej flagi. Polecam na zimowe wieczory na wyjazdach narciarskich.

Uwagi:

Wcale tak szybko nie uderza do głowy, a warto spróbować.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.02.2011 RyCho

Tylko i wyłącznie ze spirytusem i nie banderka tylko "Krwawa Mery"

Zgłoś 14.02.2011 RyCho

Tylko i wyłącznie ze spirytusem i nie banderka tylko "Krwawa Mery"