Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Barszcz biały

Tekst i foto brygida 13-08-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty60 min.-

Składniki:

0,5 kg mięsa mielonego, marchew, pietruszka, seler, por, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana, majeranek, pieprz.

Jak przyrządzić:

Mięso przygotować tak jak na mielone kotlety (z czosnkiem o ile ktoś lubi). Zagotować wodę w garnku. Do gotującej wody wrzucać uformowane kotlety, zetrzeć marchew na dużych oczkach seler i por wrzucić w całości i resztę przypraw. Posolić najlepiej Vegetą. Gotować 30-45 min. Pod koniec gotowania wlać śmietanę i dodać majeranek.

Uwagi:

(Jeśli ktoś lubi bardziej kwaśny barszcz można dodać troszkę octu według uznania).
Ja osobiście podaję ten barszcz z ziemniakami - gotuję ziemniaki, nie ugniatam ich tylko w całości do talerza i wlewam do nich ów barszcz.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.11.2009 Gość,

To na pewno nie jest barszcz. Barszcz robi się na zakwasie, a o nim tu nie ma mowy

Zgłoś 06.09.2011 jurka

Biały barszcz na mielonych fujjjj ,bez mąki, zakwasu :b