Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Barszcz

Tekst i foto margolcia 02-01-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni? min.?

Składniki:


1,5 kg buraków, 4 cebule, bulion warzywny, przyprawy

Jak przyrządzić:


Surowe i obrane buraki zetrzeć na tarce jarzynowej, cebulę pokroić w plastry. Ugotować bulion warzywny z dodatkiem listka laurowego, ziela angielskiego, vegety i pieprzu. Buraki i cebulę układać warstwami w garnku i zalać gorącym bulionem. Zostawić na 12 godzin, odcedzić i podgrzać. Nie gotować! Przyprawić kwaskiem cytrynowym, solą, pieprzem i czosnkiem.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Barszczyk ma piękny kolor i jest bardzo klarowny.

Czas przygotowania:


Super smakuje z pierogami z kapustą lub uszkami.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.03.2006 Beata

bardzo ciekawy przepis i nie trzeba gotowac...?

wyprubuje, lubie barszczyk czerwony z koldunami mmmhhh... pycha

Zgłoś 05.12.2006 AGNIESZKA

BLEEEE OHYDA FUJ