Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Befsztyk z polędwicy po generalsku

Tekst i foto torunczyk 25-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni45 min.?

Składniki:

40 dag polędwicy wołowej,
8 dag cebuli,
5 dag ogórków konserwowych,
4 dag grzybów marynowanych,
2 żółtka,
15 ml oliwy,
tłuszcz,
sól, pieprz,
musztarda, papryka mielona.

Jak przyrządzić:

Mięso umyć, zemleć. Ogórki i grzybki drobno pokroić razem z obraną i opłukaną cebulą, połączyć z mięsem, żółtkami i oliwą, doprawić. Z przygotowanej masy formować befsztyki o grubości 3-4 cm, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Podawać z frytkami. Smacznego!

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.01.2007 SLONECZKO

WYSMIENITE DO TEGO FRYTECZKI SUROWECZKA NIEBO W GE......:]

Zgłoś 26.05.2007 bon jour

na pewno pycha, tylko moze troche szkoda poledwicy na mielone ;)

befsztyki to mieso w calosci tak a propos ;) twoj przepis to raczej burgery :)

ale wygladaje przepyszotka :)

Zgłoś 06.10.2009 Ania

mi się wszystko rozwaliło i sie tylko wkurzylam:)

Zgłoś 08.01.2008 gringo

Befsztyk może byc KLASYCZNY z kawałka mięsa albo SIEKANY - robiony własnie z mielonego.

Zgłoś 26.08.2009 bon jour

na pewno moze byc ... tylko na befsztyk siekanany nie daje sie epoledwicy. jest on siekany, poniewaz dalsze od zeber steki nie sa juz takie miekkie, wiec - siekamy i robimy. zwazmy rowniez, ze n... Pokaż więcej

na pewno moze byc ... tylko na befsztyk siekanany nie daje sie epoledwicy. jest on siekany, poniewaz dalsze od zeber steki nie sa juz takie miekkie, wiec - siekamy i robimy. zwazmy rowniez, ze nie jest to mieso zmielone na mial, jak na typowe hamburgery, tylko siekane :)

Zgłoś 04.05.2010 ciekawska

przepis super, befsztyki wyszły pyszne (chociaż zamiast polędwicy użyłam mięsa z krzyżowej)