Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym na wstążce ząbkowanej

Tekst i foto Gastrosfera 02-04-2012

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-średni25 min.-

Składniki:

Makaron wstążka ząbkowana – 250 g, surowa biała kiełbasa – 250 g, olej – 2 łyżki, chrzan tarty – 3 łyżki, słodka śmietana 18% - 300 ml, sól, cukier do smaku, jajka ugotowane na twardo – 3 szt., natka pietruszki do dekoracji.

Jak przyrządzić:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Białą kiełbasę podsmażyć na złoty kolor na patelni, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i poddusić 10 minut. Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru i doprowadzić do wrzenia. Ciepły makaron wyłożyć na talerze, polać sosem, a na sos wyłożyć pokrojoną w grube plasterki białą kiełbasę i jajko pokrojone w cząstki. Udekorować listkami natki pietruszki.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.