Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Biała kiełbasa zapiekana z boczkiem i cebulą

Tekst i foto Monika 10-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty115 min.?

Składniki:

Skład na 2 osoby: 5 lasek białej kiełbasy,
5 plastrów boczku wędzonego,
2 średnie cebule,
kostka rosołowa,
przyprawy: pieprz, papryka ostra, czosnek granulowany, oregano.

Jak przyrządzić:

Białą kiełbasę owinąc plastrem boczku i ułożyć w rządku w brytfannie żaroodpornej, po bokach ułożyć pokrojona w plastry cebule i przyprawić. Zalać bulionem, tak do wysokosći 3/4 kiełbasy. Włożyć do piekarnika (zimnego oczywiście bo inaczej szkło pęknie) Zapiekać około godziny i 15 minut. Na ostatnie 15 minut zdjąć pokrywkę aby boczek się troszkę podpiekł. I gotowe. Podawać z ryżem albo z chlebem. I koniecznie z musztardą!

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.01.2006 emi

zrobiłam na imprezkę biała była bardzo pyszna coś innego a nie tylko gotowana!!!

Zgłoś 02.02.2006 T_I_L_L

ja robilem podobne ale bez boczku za to pod koniec podlewalem piwkiem :) cebulke najpierw podsmazylem, a to wszystko na smalcu. Calkiem smaczne

Zgłoś 10.11.2007 katchor

Po przeczytaniu tego przepisu robię to danie regularnie dla różnych gości i zawsze wszyscy twierdzą, że paluszki lizać. :) Zawsze wychodzi super! Proponuję razem z musztardką zapodać chrzanik. P... Pokaż więcej

Po przeczytaniu tego przepisu robię to danie regularnie dla różnych gości i zawsze wszyscy twierdzą, że paluszki lizać. :) Zawsze wychodzi super! Proponuję razem z musztardką zapodać chrzanik. Pozdrowienia dla auotrki Moniki!

Zgłoś 21.03.2008 smakosz

zupelnie niejadalne to cos jest. zmarnowalem tylko produkty

Zgłoś 24.07.2008 czesiu

fantastyczne.ja dodałem jeszcze pieczarki.polecam

Zgłoś 03.04.2012 Eladyb

napewno pyszne, sprobuje na Wielkanoc. nie wiem co to za naczynia zaroodporne masz ze pekaja w nagrzanym piekarniku?! ja zawsze wstawiam do nagrzanego i nigdy nie pekaja. pozdrawiam

Zgłoś 04.04.2012 Ja

Robię w ten sposób białą kiełbasę kilka razy w roku od jakichś 5 lat. Wyśmienity smak. Zresztą jak wiele osób zauważyło, smak białej kiełbasy zaserwowanej w ten sposób jest zupełnie inny. Gdyby ... Pokaż więcej

Robię w ten sposób białą kiełbasę kilka razy w roku od jakichś 5 lat. Wyśmienity smak. Zresztą jak wiele osób zauważyło, smak białej kiełbasy zaserwowanej w ten sposób jest zupełnie inny. Gdyby ktoś nie wiedział że jest to biała kiełbasa, nigdy by nie zgadł. Mniam.

Zgłoś 27.05.2014 frappe

Bardzo smaczna, polecam:) Uzyłam produktu Kani i mile zaskoczenie:) Dziekuje za wstawke:)