Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bigos Biesiadnyy ala KKO

Tekst i foto KKO 10-03-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1050 złprosty250 min.dużo

Składniki:

- 1 kg kapusty,
- 1 kg kiełbasy,
- 1 kg pomidorów,
- 0,5 kg miesa wołowego,
- 1 puszka ananasow w kostkach,
- 0,5 lczerwonego wina,
- 0,2 dkg marchwi,
- 0,2 kg moczonych grzybow mun,
- 0,5 hg sera żótego,
- sól,
- pieprz,
- bazylia,
- inne przprawy,
- 1 kg kapust pekinskiej,
- 2 puszki kukurydzy.

Inne skladniki jakie lubicie.

Jak przyrządzić:

W zależności od produktu pokroic lub posiekać- wrzucic do kotla i gotować. Mieso i kielbase podsmażc i przyprawić. Dodać do kotła. Kukurydze i anansy dodacwrazzwodą. Dusic1 godzine. Dodaćwino. Przyprawic. Dusic jeszcze 2 godziny.

Potrzebne przybory:

Kocioł, nóż, deska.

Jak podawać?

Na cieplo, na ciepło! Do piwka.

Uwagi:

Potrawa twórcza możnadodać co sie lubi. Potrawa idealna na długie wieczory.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 14.03.2004 Neda

Nie jestem ortodoksem, ale chyba nie zrobilbym bigosu z serem, kukurydza i ananasem. Czy to ma prawo jeszcze nazywac sie bigos? Moze pseudobigos, hm?

Zgłoś 14.03.2004 Neda

Nie jestem ortodoksem, ale chyba nie zrobilbym bigosu z serem, kukurydza i ananasem. Czy to ma prawo jeszcze nazywac sie bigos? Moze pseudobigos, hm?

Zgłoś 23.03.2004 Dominiqa

KKO, do tej pory sądziłam, iż drób to kura, indyk, kaczka, ale ze wołowina...?

Zgłoś 30.07.2004 jasiu

gdzie kurczak?

Zgłoś 11.09.2005 Ar

W tym Bigosie nie ma kurczaka chyba zdech przed przyzadzaniem Bigosu

Zgłoś 18.10.2007

gdzie wy tu kurczaka widzicie cos sie wam popieprzylo