Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bigos węgierski

Tekst i foto Milla 20-12-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? zł-? min.?

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej, 3 cebule, 15 dkg boczku wędzonego, 50 dkg kiełbasy, 1 szkl. ryżu, 1 szkl. kwaśnej gęstej śmietany, 1 szkl. rosołu, łyżka masła, łyżeczka ostrej mielonej papryki

Jak przyrządzić:

Kapuste przepłukać, odsączyć, posiekać, włożyć do rondla z pokrojonym w kostkę boczkiem, zalać rosołem i ugotować. Ryż ugotować na sypko. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, wymieszać z kapustą. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, układać warstwami: ryż, pokrojoną w kostkę kiełbasę i kapustę. posypać solą i papryką, zalać śmietaną i zapiekać ok. godziny.

Jak podawać?

Świetnie smakuje odgrzewany na drugi dzień.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.08.2005 masturbant

Zamiast cebuli wole dodac pare kasztanow. Oczywiscie prosto z drzewa. jest lepsze tylko kasztany trzeba potluc mlotkiem na mniejsze oczywiscie potem podsmazyc ale nie na oleju tylko na deszczowc... Pokaż więcej

Zamiast cebuli wole dodac pare kasztanow. Oczywiscie prosto z drzewa. jest lepsze tylko kasztany trzeba potluc mlotkiem na mniejsze oczywiscie potem podsmazyc ale nie na oleju tylko na deszczowce wtedy wyjda z nich wszystkie soki!! Milego zarcia

Zgłoś 24.03.2008 majamaja

ryz i kiszona kapusta???>>.dziwne troche...

Zgłoś 04.08.2010 ewa

polecam ten bigos-sama go juz kilka razy robiłam.Smakuje wyśmienicie mimo że nie wziełam go z tej stronki tylko z gazety dobre kilka lat temu,przepis jest ten sam.Każdy kto u mnie go jadł brał o... Pokaż więcej

polecam ten bigos-sama go juz kilka razy robiłam.Smakuje wyśmienicie mimo że nie wziełam go z tej stronki tylko z gazety dobre kilka lat temu,przepis jest ten sam.Każdy kto u mnie go jadł brał odrazu przepis.mmmmmmmmmmmmm pycha