Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bigos z kabaczka

Tekst i foto kasia 28-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5? złprosty70 min.?

Składniki:

2 cebule, 1 kabaczek, 1 główka czosnku, 4 pomidory, pęczek koperku, łyżka ojeju, sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Smażyć w kolejności:
cebulę na oleju do zrumienienia,
kabaczek pokrojony w kostkę - ok. 30 min,
wyciśniętą główkę czosnku - 10 min,
koperek drobno posiekany - ok. 10 min,
pomidory - ok. 10 min. Wszystko ma być miękkie i nawet wyglądem, nie tylko smakiem będzie przypominać bigos.
Doprawić do smaku.

Potrzebne przybory:

deska, nóż, wyciskarka do czosnku, patelnia

Jak podawać?

Na płaskim talerzu (niektórzy lubią z pieczywem).
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 29.06.2006 marysza

Ja dodaję do tego jeszcze posmażoną kiełbaskę (wtedy to jest bigos a nie danie warzywne z kbaczka ),druga wersja : do tego jeszcze dodać posmażoną paprykę ,obrone ze skórki pomidoy i otrzymamy l... Pokaż więcej

Ja dodaję do tego jeszcze posmażoną kiełbaskę (wtedy to jest bigos a nie danie warzywne z kbaczka ),druga wersja : do tego jeszcze dodać posmażoną paprykę ,obrone ze skórki pomidoy i otrzymamy leczo!