Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Brokuły w panierce

Tekst i foto Jola 15-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?3 złprosty10 min.?

Składniki:

brokuły,
jajko,
bułka tarta,
sól.

Jak przyrządzić:

Brokuły gotować kilka minut, następnie różyczki obtoczyć w posolonym (surowym) jajku i bułce tarej. Smażyć do uzyskania złotego koloru.

Potrzebne przybory:



Jak podawać?



Uwagi:



Czas przygotowania:



Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.11.2005 Toksynka

Dobre to? :-)

Zgłoś 15.11.2005 nurthena

ja osobiscie brokuly i kalafiora zawsze jem z buleczka z masełkiem (tzn posypuje na wierzch). I uwielbiam je w ten sposob. Sądze ze to smakuje podobnie :D

Zgłoś 16.11.2005 Toksynka

Nurthena spróbuj podsmażyć bułkę tartą z masłem i dopiero tym polej jarzynki. O wiele lepsze.

Zgłoś 09.12.2005 aga5521

ja tak robię.Jest super!

Zgłoś 28.04.2006 agata

Świetnie smakuje i wogóle jest ekstra!!!!

Zgłoś 09.11.2008 mario

a do tego proponuje zamoczyc w majonezie polecam SUPER

Zgłoś 11.10.2006 asiaa

Uwielbiam panierowane brokuły i kalafior z dodatkiem sosu czosnkowego.

Zgłoś 14.04.2008 aska

Ja proponuję do tego dodać sos czosnkowy ;) smakuje rewelacyjnie !!!