Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Brokuły w sosie jogurtowo-musztardowym

Tekst i foto Infantylna Czarownica Malta 23-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
3? złprosty15 min.niska

Składniki:

rózyczki brokułów,
1 mały kubek jogurtu naturalnego,
1 łyżeczki musztardy sarepskiej lub miodowej

Jak przyrządzić:


Brokuły przygotować na parze. Jogurt zmieszać z musztardą. Kiedy brokuły będą półtwarde, wyjąć je z parownika i polać przygotowanym sosem.

Potrzebne przybory:

Garnek z sitkiem do gotowania na parze, łyżka do wyjmowania brokułów, łyżka i miseczka do mieszania sosu.

Jak podawać?


Można podawać z makaronem razowym, ale najlepiej smakują jako osobne danie.

Uwagi:


Czas przygotowania:

Czas gotowania może ulec zmianie, jeśli użyjemy mrożonych brokułów.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.05.2008 miki

może i smaczne, ale wątpię