Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Brokuły z migdałami

Tekst i foto ula 24-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
45 złprosty10 min.średnia

Składniki:


80 dag brokułów,
2 łyżki masła,
1 łyżka płatków migdałowych

Jak przyrządzić:

Brokuły dokładnie umyć, odciąć łodygi, obrać je i podzielić na mniejsze kawałki. Pokrojone cząstki włożyć do garnka z gotującą się osoloną wodą i gotować na małym ogniu ok. 10 min (można ugotować na parze). Wyjąć po ugotowaniu łyżką cedzakową.
Na patelni roztopić masło, wypać płatki migdałowe i podsmażyć je na złoty kolor.

Jak podawać?

Rewelacyjny dodatek do steków.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.05.2006 gosia&bartek

swietny, pyszny przepis :)

Zgłoś 26.07.2006 selma

można posypać fetą pokrojoną w kostkę,jest jeszcze lepsze!!!

Zgłoś 20.04.2007 Aśka

ja dodaje do brokułów kalafior ,płatki migdałów i ser feta + troche oregano...pychtka...oczywiście kalafior i brokuły nie mogą być miekkie-wrzucam do ugotowanej wody na 4 min

Zgłoś 17.01.2008 Kuba buba gruby brzuch

polejcie delikatnym, puszystym(najlepiej zmiksowanym) sosem czosnkowym zanim posypiecie migdalami, oczywiscie w opcji z serem feta i migdalami, doprawic ziolami, najlepsze co ostatnio jadlem

Zgłoś 17.06.2010 gonia

rewelacja, polecam z serem feta i sosem jogurtowo-majonezowym