Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bułeczki z gulaszem

Tekst i foto Beata 03-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni? min.?

Składniki:

bułki, mięso (najlepiej wołowina bądź drób), cebula, papryka, pieczarki, olej do smażenia, jogurt naturalny, kefir, czosnek

Jak przyrządzić:

Przygotowujemy gulasz: wołowinę smażymy, dodajemy cebulę, paprykę, pieczarki, przyprawę do gulaszu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika. Trzymamy tak długo, aż wołowina będzie chrupiąca.

Z bułeczek odcinamy kapelusiki, wydrążamy środek, nakładamy do bułeczek ciepły gulasz, przykrywamy kapelusikiem i wstawiamy na chwilę do piekarnika (5-10 min). Po wyjęciu warto podać z sosem czosnkowym
(do jogurtu naturalnego dodajemy troszkę kefiru i dwa ząbki czosnku).

Rewelacja na imprezach! Danie dobre zarówno na kolację, jak i obiad. Smacznego!!!

Jak podawać?

Podawać z sosem czosnkowym.

Czas przygotowania:

Jeśli mamy już gotowy gulasz, samo przygotowanie bułeczek zajmuje ok. 10-15 min.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.08.2006 PRAWDZIWA Martana

Beato, jestem za a nawet zazaza, pychota, pozdrawiam.

Zgłoś 07.01.2008 kubcio4

To jast pyszne :D

Zgłoś 27.09.2011 mmru

pycha!!!