Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bułka w jajku

Tekst i foto lilita 25-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6-107 złprosty? min.?

Składniki:

3 jajka, zwykłe bułeczki (ok. 3-5), 1 łyżeczka vegety, pomidorek, tuńczyk w sosie (1 puszeczka), trochę soku z cytryny, olej lub smalec do smażenia

Jak przyrządzić:

Bułeczki przecinamy na pół.
Skorupki jaj myjemy, następnie rozbijamy jajka, dodajemy vegetę i roztrzepujemy.
Pomidorka myjemy i kroimy w plasterki, następnie kładziemy na talerzyk, nie posypujemy solą (puści sok).
Tuńczyka przekładamy do salaterki, wyciskamy do niego trochę soku z cytrynki i mieszamy
na patelni, rozgrzewamy olej, następnie maczamy bułkę w jajku i smażymy z 2 stron na złoty kolor.
Jemy, z czym lubimy:
albo pomidorek na wierzch,
albo tuńczyk.

Smacznego!

Jak podawać?

Na ciepło.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 04.04.2006 gk

ja bardzo lunie z jakims dobrym drzemem

Zgłoś 04.04.2007 kari

fajne ja to kiedyś jadłam

Zgłoś 04.07.2007 klaudita

super, proste a pożywne i oryginalne. kiedyś coś takiego zaserwowal mi mój chlopak- stąd znam ten przepis, ale polecam.

Zgłoś 22.11.2007 ewa

bardzo dobry przepis latwy niedrogi saczny pozywny jednym slowem same superlatywy dziek

Zgłoś 27.11.2007 Joanna

no ,tosty francuskie (bo tak sie to nazywa) to chyba ulubione sniadanie moje i mojego chłopaka;) z tym że gdy nie mamy buleczek tudzież bagietki maczamy w jajku zwykly chleb, wierzcie lub nie al... Pokaż więcej

no ,tosty francuskie (bo tak sie to nazywa) to chyba ulubione sniadanie moje i mojego chłopaka;) z tym że gdy nie mamy buleczek tudzież bagietki maczamy w jajku zwykly chleb, wierzcie lub nie ale najlepszy jest taki troche z dnia wczorajszego lub przedwczorajszego, jak nie macie co zrobić z 3-dniowym chlebem to te tosty sa znakomitym rozwiązaniem;) dodatkowo gdy juz czas zdjac tosty z patelni klade na nich plasterki sera żółtego (pysznie sie roztapia), a pózniej co kto woli czyli najczęściel tuńczyka i oliwki. Moja mama z kolei podawala te kromeczki z pieczenia cielęcą. Osobiście lubie również na slodko z dżemem lub miodem :D oczywiscie wtedy bez vegety mozna za to do jajek dodać troche cynomonu albo jak robi moja ciocia mleka lub smietanki;)

Zgłoś 24.07.2008 andrzej 2006-06-19 15:51:28

andrzej 2006-06-19 15:51:28

a skąd wiesz że już się zarumieniły,

no chyba nie czekasz aż się zarumieni folia??

czarownica 2006-07-22 21:16:38

a nie lepiej najpi... Pokaż więcej

andrzej 2006-06-19 15:51:28

a skąd wiesz że już się zarumieniły,

no chyba nie czekasz aż się zarumieni folia??

czarownica 2006-07-22 21:16:38

a nie lepiej najpierw opic bagietkę na grilu a potem owinąć w folię aluminiową razem z dodatkami

Lu 2006-08-18 18:43:40

Może być smaczne ale ja wolę bagietkę pokroić na małe kanapeczki i ją samą upiec (bez folii - nie ma to jak dobrze przypieczona i zrumieniona) a do tego kłade główkę czosnku w łupinie na grila i jak jest miękki to potem z masełkiem rozsmarować go na bułeczce, mniam pycha :)

basia 2007-05-09 16:37:51

ja robie inaczej bagietke przekroje wzdłuż posmaruje masłem wymieszanym wczesniej z duza iloscia czosnku dodaje bazylie oregano kroje na kawałki i piecze na grillu bez foli dla mnie pycha

X 2007-06-28 14:25:36

A ja kupuje bagietke, jem i se wyobrazam, ze jestem w Pizza Hut :D

Mateos 2007-12-07 18:20:40

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

zssadfdgdxfhuyjgfdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd 2008-07-24 19:40:28

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

andrzej 2006-06-19 15:51:28 2008-07-24 19:41:46

andrzej 2006-06-19 15:51:28

a skąd wiesz że już się zarumieniły,

no chyba nie czekasz aż się zarumieni folia??

czarownica 2006-07-22 21:16:38

a nie lepiej najpierw opic bagietkę na grilu a potem owinąć w folię aluminiową razem z dodatkami

Lu 2006-08-18 18:43:40

Może być smaczne ale ja wolę bagietkę pokroić na małe kanapeczki i ją samą upiec (bez folii - nie ma to jak dobrze przypieczona i zrumieniona) a do tego kłade główkę czosnku w łupinie na grila i jak jest miękki to potem z masełkiem rozsmarować go na bułeczce, mniam pycha :)

basia 2007-05-09 16:37:51

ja robie inaczej bagietke przekroje wzdłuż posmaruje masłem wymieszanym wczesniej z duza iloscia czosnku dodaje bazylie oregano kroje na kawałki i piecze na grillu bez foli dla mnie pycha

X 2007-06-28 14:25:36

A ja kupuje bagietke, jem i se wyobrazam, ze jestem w Pizza Hut :D

Mateos 2007-12-07 18:20:40

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

zssadfdgdxfhuyjgfdddddddddddddddddddddddddd 2008-07-24 19:40:28

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

andrzej 2006-06-19 15:51:28

a skąd wiesz że już się zarumieniły,

no chyba nie czekasz aż się zarumieni folia??

czarownica 2006-07-22 21:16:38

a nie lepiej najpierw opic bagietkę na grilu a potem owinąć w folię aluminiową razem z dodatkami

Lu 2006-08-18 18:43:40

Może być smaczne ale ja wolę bagietkę pokroić na małe kanapeczki i ją samą upiec (bez folii - nie ma to jak dobrze przypieczona i zrumieniona) a do tego kłade główkę czosnku w łupinie na grila i jak jest miękki to potem z masełkiem rozsmarować go na bułeczce, mniam pycha :)

basia 2007-05-09 16:37:51

ja robie inaczej bagietke przekroje wzdłuż posmaruje masłem wymieszanym wczesniej z duza iloscia czosnku dodaje bazylie oregano kroje na kawałki i piecze na grillu bez foli dla mnie pycha

X 2007-06-28 14:25:36

A ja kupuje bagietke, jem i se wyobrazam, ze jestem w Pizza Hut :D

Mateos 2007-12-07 18:20:40

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

zssadfdgdxfhuyjgfdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd 2008-07-24 19:40:28

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

andrzej 2006-06-19 15:51:28 2008-07-24 19:41:46

andrzej 2006-06-19 15:51:28

a skąd wiesz że już się zarumieniły,

no chyba nie czekasz aż się zarumieni folia??

czarownica 2006-07-22 21:16:38

a nie lepiej najpierw opic bagietkę na grilu a potem owinąć w folię aluminiową razem z dodatkami

Lu 2006-08-18 18:43:40

Może być smaczne ale ja wolę bagietkę pokroić na małe kanapeczki i ją samą upiec (bez folii - nie ma to jak dobrze przypieczona i zrumieniona) a do tego kłade główkę czosnku w łupinie na grila i jak jest miękki to potem z masełkiem rozsmarować go na bułeczce, mniam pycha :)

basia 2007-05-09 16:37:51

ja robie inaczej bagietke przekroje wzdłuż posmaruje masłem wymieszanym wczesniej z duza iloscia czosnku dodaje bazylie oregano kroje na kawałki i piecze na grillu bez foli dla mnie pycha

X 2007-06-28 14:25:36

A ja kupuje bagietke, jem i se wyobrazam, ze jestem w Pizza Hut :D

Mateos 2007-12-07 18:20:40

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

zssadfdgdxfhuyjgfdddddddddddddddddddddddddd 2008-07-24 19:40:28

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

andrzej 2006-06-19 15:51:28

a skąd wiesz że już się zarumieniły,

no chyba nie czekasz aż się zarumieni folia??

czarownica 2006-07-22 21:16:38

a nie lepiej najpierw opic bagietkę na grilu a potem owinąć w folię aluminiową razem z dodatkami

Lu 2006-08-18 18:43:40

Może być smaczne ale ja wolę bagietkę pokroić na małe kanapeczki i ją samą upiec (bez folii - nie ma to jak dobrze przypieczona i zrumieniona) a do tego kłade główkę czosnku w łupinie na grila i jak jest miękki to potem z masełkiem rozsmarować go na bułeczce, mniam pycha :)

basia 2007-05-09 16:37:51

ja robie inaczej bagietke przekroje wzdłuż posmaruje masłem wymieszanym wczesniej z duza iloscia czosnku dodaje bazylie oregano kroje na kawałki i piecze na grillu bez foli dla mnie pycha

X 2007-06-28 14:25:36

A ja kupuje bagietke, jem i se wyobrazam, ze jestem w Pizza Hut :D

Mateos 2007-12-07 18:20:40

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

zssadfdgdxfhuyjgfdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd 2008-07-24 19:40:28

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

andrzej 2006-06-19 15:51:28 2008-07-24 19:41:46

andrzej 2006-06-19 15:51:28

a skąd wiesz że już się zarumieniły,

no chyba nie czekasz aż się zarumieni folia??

czarownica 2006-07-22 21:16:38

a nie lepiej najpierw opic bagietkę na grilu a potem owinąć w folię aluminiową razem z dodatkami

Lu 2006-08-18 18:43:40

Może być smaczne ale ja wolę bagietkę pokroić na małe kanapeczki i ją samą upiec (bez folii - nie ma to jak dobrze przypieczona i zrumieniona) a do tego kłade główkę czosnku w łupinie na grila i jak jest miękki to potem z masełkiem rozsmarować go na bułeczce, mniam pycha :)

basia 2007-05-09 16:37:51

ja robie inaczej bagietke przekroje wzdłuż posmaruje masłem wymieszanym wczesniej z duza iloscia czosnku dodaje bazylie oregano kroje na kawałki i piecze na grillu bez foli dla mnie pycha

X 2007-06-28 14:25:36

A ja kupuje bagietke, jem i se wyobrazam, ze jestem w Pizza Hut :D

Mateos 2007-12-07 18:20:40

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

zssadfdgdxfhuyjgfdddddddddddddddddddddddddd 2008-07-24 19:40:28

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

andrzej 2006-06-19 15:51:28

a skąd wiesz że już się zarumieniły,

no chyba nie czekasz aż się zarumieni folia??

czarownica 2006-07-22 21:16:38

a nie lepiej najpierw opic bagietkę na grilu a potem owinąć w folię aluminiową razem z dodatkami

Lu 2006-08-18 18:43:40

Może być smaczne ale ja wolę bagietkę pokroić na małe kanapeczki i ją samą upiec (bez folii - nie ma to jak dobrze przypieczona i zrumieniona) a do tego kłade główkę czosnku w łupinie na grila i jak jest miękki to potem z masełkiem rozsmarować go na bułeczce, mniam pycha :)

basia 2007-05-09 16:37:51

ja robie inaczej bagietke przekroje wzdłuż posmaruje masłem wymieszanym wczesniej z duza iloscia czosnku dodaje bazylie oregano kroje na kawałki i piecze na grillu bez foli dla mnie pycha

X 2007-06-28 14:25:36

A ja kupuje bagietke, jem i se wyobrazam, ze jestem w Pizza Hut :D

Mateos 2007-12-07 18:20:40

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

zssadfdgdxfhuyjgfdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd 2008-07-24 19:40:28

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

andrzej 2006-06-19 15:51:28 2008-07-24 19:41:46

andrzej 2006-06-19 15:51:28

a skąd wiesz że już się zarumieniły,

no chyba nie czekasz aż się zarumieni folia??

czarownica 2006-07-22 21:16:38

a nie lepiej najpierw opic bagietkę na grilu a potem owinąć w folię aluminiową razem z dodatkami

Lu 2006-08-18 18:43:40

Może być smaczne ale ja wolę bagietkę pokroić na małe kanapeczki i ją samą upiec (bez folii - nie ma to jak dobrze przypieczona i zrumieniona) a do tego kłade główkę czosnku w łupinie na grila i jak jest miękki to potem z masełkiem rozsmarować go na bułeczce, mniam pycha :)

basia 2007-05-09 16:37:51

ja robie inaczej bagietke przekroje wzdłuż posmaruje masłem wymieszanym wczesniej z duza iloscia czosnku dodaje bazylie oregano kroje na kawałki i piecze na grillu bez foli dla mnie pycha

X 2007-06-28 14:25:36

A ja kupuje bagietke, jem i se wyobrazam, ze jestem w Pizza Hut :D

Mateos 2007-12-07 18:20:40

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

zssadfdgdxfhuyjgfdddddddddddddddddddddddddd 2008-07-24 19:40:28

X pomyśl zanim coś napiszesz!!!

Jeżeli chodzi o bagietkę to najlepiej zrobić tak:

Przeciąć ją wzdłuż i położyć na grillu od środka.Gdy się lekko zarumieni ściągnąć i położyć na talerz. Można posmarować jakimś sosem (ale bardzo cienko tylko dla smaku) czosnkowym lub jak kto woli pomidorowym. Na to jak kto woli można położyć plasterki pieczarki lub szynki(szynkę najlepiej przedtem położyć na chwile na grillu). Jeżeli ktoś woli bardziej ziołowe dodać listek majeranku(a jak nie ma listka majeranku można natki pietruszki) , a jeżeli ktoś woli tak zwanie po wiejsku można pokroić cebule lub rozgnieść czosnek i rozłożyć , a jeżeli ktoś na ostro można bardzo drobno posiekać papryczkę chili i odrobinę posypać. Na koniec można posypać serem.

Położyć na folię, a później na grilla wszystkimi składnikami ku górze(obydwie połówki osobno byle nie składać).Gdy ser zacznie lekko bulgotać ściągnąć i jeść póki ciepłe SMACZNEGO !!!!!!!!

Piotrek 2008-05-17 19:50:41

No chyba możesz odwinąć kawałek foli i zobaczyć czy się zarumieniło czy nie ,aa ja wole sam chlebek położyć na grilu i jak się zarumieni to go schrupać ale najlepiej jak jest ciepły :))

dupa 2008-06-14 09:55:34

a ja lubię se ją posikać nałożyć nutele czosnek i inne zioła i wsadzać se to w dupe piecze i jest sie podnieconym polecam

gość 2008-06-16 17:36:11

iq 2008-06-24 14:54:17

Czy wiesz jakie masz IQ? Nie? Sprawdź się: www.iq-test.pl/?d=7342

gość 2008-07-24 19:35:56

Bagietka z grilla 2008-07-24 19:39:03

Bagietka z grilla

Zgłoś 24.07.2008

mniam mniam mniam mniam mniam mniam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!