Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bułki nadziewane kiełbaską i ogórkiem kiszonym zapiczone w serze

Tekst i foto Gochaaaa 28-02-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty30-40 min.-

Składniki:

W zależności dla ilu osób:
bułki (zwykłe kajzerki),
kiełbasa, np. zwyczajna,
ogórek kiszony,
ser żółty,
masło/margaryna.

Jak przyrządzić:

Kiełbasę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni; ogórka pokroić w podobna kostkę jak kiełbasę; z bułek odciąć ich górną część i wydrążyć tak, żeby powstał spory otwór na składniki; wysmarować bułkę od środka masłem; wsypać kolejno kiełbasę i ogórki; na koniec położyć 1-2 plastry sera; włożyć do rozgrzanego piekarnika i pozostawić aż ser się rozpuści.

Uwagi:

Żeby bardziej związać składniki można dodać do każdej bułki rozklepane jajko; no i jeśli chodzi o składniki to można eksperymentować wedle uznania.:) Jest to dobry i tani przepis!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.07.2008 water,

wygląda na smaczne tylko czy ten ogórek nie rozpuści sera?!

Zgłoś 12.07.2008 water,

żeby nie wyszła masa ogórkowo-serowa!

Zgłoś 13.10.2008 angel,

zapiczone??nie brzmi zachecajaco ale lepsze to niz :zachujale:):)