Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Buraczki proste a dobre

Tekst i foto andrzej 17-05-2011

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty45 min.-

Składniki:

małe buraki, sos czosnkowy, sos winegret.

Jak przyrządzić:

Gotujemy buraki, ciepłe obieramy ze skórki, kroimy na ćwiarteczki, a większe w grubą kostkę. Mieszamy dwa sosy (winegret powoli wkręcamy do czosnkowego jak przy robieniu majonezu). Polewamy buraki zmieszanymi sosami.

Uwagi:

Doskonały dodatek do mięs, ziemniaków a także jako samodzielna surówka. Sosy robimy sami, przepisy łatwo znaleźć na necie.

Czas przygotowania:

czas - ugotowania i zrobienia sosów.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.