Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Bycze oczy

Tekst i foto Magda 04-05-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
11 złprosty5 min.?

Składniki:

kromka chleba,
jajko,
sól,
pieprz,
smalec,
ząbek czosnku

Jak przyrządzić:

Kromkę wydrążyć tak żeby została sama skórka. Przyrumienić na patelni (bez tłuszczu)i wetrzeć czosnek. Na patelni rozgrzać trochę smalcu, połozyć kromkę i do środka wbić jajko (tak jak na sadzone), posolić i popieprzyć do smaku.

Uwagi:

Można dodac odrobine szczypiorku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.06.2005 ja

Fajnie brzmi, a wyobraźnia robi swoje :)))

Zgłoś 26.08.2005 Martana

A ja takie oczka robie z chleba tostowego i nazywam je "Netowe Oczy" :) Fajne i prosciutkie jak drut danko, polecam wszystkim.

Zgłoś 16.10.2005 dota

Myśle że fajnie będzie wyglądać na tależu... ide wypróbować

Zgłoś 02.06.2007 k0m0r

Lepiej wychodzą te bułeczki zapieczone w piekarniku. Oczywiście grzejemy tylko od góry, bo inaczej spaliłby się spód, zanim jajko się zetnie.

Zgłoś 02.06.2007 k0m0r

O, pardon, to nie ten przepis :) Mi chodzilo o wydrazone kajzerki, nie kromki.

Zgłoś 31.01.2008 sol_i_pieprz

pysznie brzmi :)

na pewno wypróbuję ten przepis.skąd masz takie świetne pomysły?

jak zobaczę inne twoje przepisy to na pewno do nich zajrzę.:)

Zgłoś 31.01.2008 sol_i_pieprz

Już spróbowałam!!! Przepis tak mi sie spodobał, że zjadam go na kolację. Trochę za mało ścięłam jajko ale to moja wina :) Ogólnie pyszny!

Zgłoś 19.06.2013 gość

Keep it coming, wirters, this is good stuff.