Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Cebulka panierowana

Tekst i foto klara 15-07-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

- 3 średnie cebule,
- sól,
- pieprz (ew. zioła, vegeta itd., co kto lubi),
- mąka,
- jajo,
- bułka tarta,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić:

Cebulę kroimy w talarki, oprószamy przyprawami i obtaczamy w mące, jaju (rozmąconym) i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju nadając takiej złocistości i chrupkości, jaką lubimy najbardziej.

Potrzebne przybory:

Patelnia.

Jak podawać?

Doskonałe na ciepło i na zimno.

Uwagi:

Jest to przepyszna jarzynka do wątróbki, ale też różnych mięs, moja siostra to je to na przykład z chlebem, a dzieci chrupią jak chrupki.
Jeśli plasterki cebuli są cienkie, to jarzynka wyjdzie chrupiąca (ja taką właśnie wolę).
Jeśli zaś plasterki są grubsze, to z zewnątrz będą chrupiące, a w środku soczyste (to ulubiona wersja mojego męża).
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.03.2005 Agusia8

pycha :) ja zrobiłam bez mąki. lepsze niz w mcdonalds :)

Zgłoś 30.04.2005 Artka

Cebulka była pycha. Tylko co mnie obchodzi jak lubi twoja siostra i jak ty lubisz.(tyko nie pomyśl,że jestem wredna nic z tych żeczy)

Napisz jeszcze jakiś fajny przepis! Na pewno będzie p... Pokaż więcej

Cebulka była pycha. Tylko co mnie obchodzi jak lubi twoja siostra i jak ty lubisz.(tyko nie pomyśl,że jestem wredna nic z tych żeczy)

Napisz jeszcze jakiś fajny przepis! Na pewno będzie pyszne!

Zgłoś 28.06.2005 Hajduczek

proste i nie wyszukane ale za to smaczne! bardzo fajny dodatek do drugiego dania. Mojemu 5 - latkowi bardzo zasmakowała tak podana cebulka :) i tym samym weszla w spis dań kuchennych :)

Zgłoś 14.07.2005 Tinka

Świetny przepis, naprawdę smaczne.pozdrawiam.

Zgłoś 22.08.2005 Martana

Do Derek - najpierw sie naucz mowic po polskiemu a potem dodawaj swoje teksty do forum. Nie mozna komus czegos preferowac, mozna samemu preferowac, komus sie proponuje, poleca itd.

Co do... Pokaż więcej

Do Derek - najpierw sie naucz mowic po polskiemu a potem dodawaj swoje teksty do forum. Nie mozna komus czegos preferowac, mozna samemu preferowac, komus sie proponuje, poleca itd.

Co do przepisu - znam od lat i baaaaaaardzo lubie, pozdrawiam Autorke!!!

Zgłoś 09.12.2005 at

Bardzo smaczna przekąska, przystawka, dodatek do mięs.Super.

Zgłoś 11.03.2006 Staten Island

Cebulka bardzo dobra.Smakuje mi gdy jest troche grubiej krojona.Pozdrawiam!

Zgłoś 21.05.2006 karola

Pychaaaaaaaaaaaa!!!!! Palce lizać !!!!!

Zgłoś 10.10.2006 AL

SUPER CEBULKA

Zgłoś 16.03.2007 AL

SUPER

Zgłoś 06.10.2008 Magda

jaceek 2008-03-14 12:05:39 [zgłoś do usunięcia]

Re: Artka 2005-04-30 16:28:16

"Tylko co mnie obchodzi jak lubi twoja siostra i jak ty lubisz.(tyko nie pomyśl,że jestem wred... Pokaż więcej

jaceek 2008-03-14 12:05:39 [zgłoś do usunięcia]

Re: Artka 2005-04-30 16:28:16

"Tylko co mnie obchodzi jak lubi twoja siostra i jak ty lubisz.(tyko nie pomyśl,że jestem wredna nic z tych żeczy)"

:) A co kogo obchodzi co Cię obchodzi?

To, że obie wersje dania mają swoich zwolenników jest bardzo dobrą uwagą w przepisie, bo pozwala się zorientować co w danym przepisie jest kluczowe a co kwestią gustu.

Popieram:)

Zgłoś 07.03.2008 Dana

Cebulka pycha ale używam mąki ziemiaczanej /jest jeszcze bardziej chrupiąca/ w tej mące obtaczam również kotlety schabowe i ryby

Zgłoś 14.03.2008 jaceek

Re: Artka 2005-04-30 16:28:16

"Tylko co mnie obchodzi jak lubi twoja siostra i jak ty lubisz.(tyko nie pomyśl,że jestem wredna nic z tych żeczy)"

:) A co kogo obchodzi... Pokaż więcej

Re: Artka 2005-04-30 16:28:16

"Tylko co mnie obchodzi jak lubi twoja siostra i jak ty lubisz.(tyko nie pomyśl,że jestem wredna nic z tych żeczy)"

:) A co kogo obchodzi co Cię obchodzi?

To, że obie wersje dania mają swoich zwolenników jest bardzo dobrą uwagą w przepisie, bo pozwala się zorientować co w danym przepisie jest kluczowe a co kwestią gustu.

Zgłoś 12.09.2008 ANDZEJ

TJERJKRK