Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chayote z warzywami na ciepło

Tekst i foto flinka 12-12-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty25 min.?

Składniki:

2 Chayote lub 1 kabaczek, cukinia, 3 pomidory, po 3/4 szklanki fasoli i kukurydzy z puszki 2 ostre papryczki, cebula, ząbek czosnku, sól, pieprz, cynamon, 2 goździki, liscie kolendry, 4 łyżki oliwy.

Jak przyrządzić:


Na oliwie podsmażyć cebulę i czosnek, dodać rozgniecione goździki, cynamon i posiekane pomidory, kolendre, papryczki, podlać wodą, dusić 5 min., dodać kawałki obgotowanego chayote i cukinii, wsypać osączoną fasolę i kukurydzę, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.12.2005 konczita

fajny przepis, tyle przypaw top na pewno bedzie eksta aromat ... zawsze zastanawialam sie, jak smakuje chayote?