Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chleb z dodatkami

Tekst i foto grigor20 18-11-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2 bochenki6 złśredni60 min.?

Składniki:

2 kg mąki, kostka drożdży, 2 litry wody, olej (ok. 100 ml), sól, dodatki (np. przesmażona cebula, siemię lniane, papryka, czosnek, otręby, zboża, zioła... co kto lubi).

Jak przyrządzić:

Drożdże rozpuścić w chłodnej przegotowanej wodzie, dodać mąkę i sól, wyrabiać jak na drożdżówkę, dodać olej i dodatki, jeszcze troche wyrabiać i ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blaszki lub foremki, poczekać trochę, aż podrosną, posmarować białkiem i piec w temperaturze ok. 180 stopni przez 1 godzinę.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.