Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chlebek z masełkiem czosnkowym

Tekst i foto Paweł 1989 Wrocław 28-07-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?8 złprosty15 min.?

Składniki:

1 bochenek krojonego chleba,
1 kostka masła (prawdziwego 78% tłuszczu),
vegeta,
czosnek,
oregano

Jak przyrządzić:

Masło wyjmujemy z lodówki, czekamy, aż zrobi się miękkie. Następnie dodajemy vegetę oraz oregano i roztartego czosnku około 5-6 ząbków. Całą masę należy dobrze wymieszać. Potem wystarczy posmarować masełkiem kromkę chleba z obu stron i położyć ba grillu (zamiast grilla możemy użyć patelni albo tostera).
Życzę smacznego!

Potrzebne przybory:

nóż, grill

Jak podawać?

Z pieczoną karkówką lub kiełbaską i oczywiście z piwem.

Uwagi:

Najlepiej smakuje z kiełbaskami i zimnym piwem :D Najlepsze na imprezy. Szybkie i tanie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.08.2006 martaaa

MMMMMMMMMMMMniam:)

Zgłoś 26.02.2007 ANIA

Ja dodaje tez ser zolty i czosnek granulowany. Na grilla super.

Zgłoś 13.09.2006 Marian

Super!

Dziś próbowałem i powiem tylko że lepiej smakuje jak z jednej strony, ino sie posmaruje.

Zgłoś 25.06.2007 krn78

Darowalbym sobie te vegete... zamiast niej wystarczy zwykla sol.

Ech, dlaczego ludzie nie oducza sie dodawania do wszystkiego vegety?

Zgłoś 04.08.2008 jaca

prawdziwe masełko to ma 82 % zawartości tłuszczu ;)