Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Chłodnik

Tekst i foto asia 01-08-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.?

Składniki:

1/2 litra kefiru,
1/2 litra naturalnego jogurtu,
świeży ogórek,
pęczek rzodkiewki,
1/2 pęczka koperku,
pęczek szczypiorku,
1-2 łyżki koncentratu buraczanego,
sól, pieprz

Jak przyrządzić:

Ogórek pokroić w kostkę, rzodkiewki w krążki, koperek i szczypiorek posiekać, kefir i jogurt wymieszać z koncentratem buraczanym, dodać warzywa i zieleninę, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na ok. 2 godz.

Jak podawać?

Można podawać z jajkiem na twardo.

Uwagi:

Pyszne!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.08.2006 rozpływająca sie

pychota jak niewiem rozplywam sie z zachwytu w 7 niebie

Zgłoś 12.08.2006 PRAWDZIWA Martana

To jest tzw chlodnik dla zapracowanych albo leniwych, bardzo smaczna przekaska ale to tylko substytut prawdziwego chlodnika. Prawdziwy robi sie z wywaru z swiezej botwinki i smietany, reszta skl... Pokaż więcej

To jest tzw chlodnik dla zapracowanych albo leniwych, bardzo smaczna przekaska ale to tylko substytut prawdziwego chlodnika. Prawdziwy robi sie z wywaru z swiezej botwinki i smietany, reszta skladnikow sie zgadza, polecam chlodnikowe wariacje podawac z gotowanymi ziemniakami polozonymi na osobnym talezyku.

Zgłoś 28.03.2007 gemini

a najlepiej podac tez z ziemniakami zesmarzonymi po ugotowaniu w postaci plasterkow .... pych a:) tak wlasnie jadlam na litwie ::)

Zgłoś 28.03.2007 gemini

zapomnialam tez ze mozna dotac jajko na twardo w cwiartkach